:: Sepatah Dua ::


ShoutMix chat widget

DEDIKASI UNTUK CIK REM KITE....

Hehehe... Walaupun blog ni kepunyaan beliau, aku tetap nak dedikasikan sesuatu buat beliau... Ngeh ngeh ngeh... Jangan marah cik Rem...

1- Insaf-insaf laa...
Jangan berblog time-time exam ni...
Orang lain sibuk baca buku, dia sebuk berblog...

2- Bawak-bawak la senyum sikit...
Aku suka kalau hang jadi seorang yang murah dengan senyuman..
Tak ingat ke, dulu masa sekolah dulu, ade kawan kita kate:
"Ramlah, ana suke tengok enti macam ni"
Maknanya ade perubahan pada diri kamu... Janganlah dibiarkan perubahan itu hanya menjadi bahan wahai sahabatku... Kuingin melihat dikau sentiasa ceria...
Bahkan, ade yang tulis dalam buku kau...
"Ramlah, senyuman itu tidak menyakitkan, tapi menjadi penawar kepada hati yang sakit"
(ni menunjukkan bahawa engkau ni terlalu susah sangat-sangat nak senyum,
sampai orang tak berani nak bertegur sapa dengan engkau)
Walau berjauhan macam mana sekalipun, jangan kau lupa akan pesanku ini...

3- Janganlah pedulikan kata-kata orang yang menyakitkan.

4- Jangan peduli terhadap masalah-masalah yang menimpa.
Peduli itu boleh, tapi jangan sampai dirimu tidak dipeduli oleh diri sendiri.
Jangan terlalu memikirkan masalah. Fikirkan jalan penyelesaian...
Kau adalah engkau... Kau tahu siapa diri engkau... Kau tahu bagaimana diri engkau...
Jangan buang masa memikirkan masalah...
Ingat pesan cikgu dulu... "Buat ape menangis-menangis ni?? Buang masa je!!...
Bazir air mata! Dari buang air mata, baikla pegi baca buku ke... Ape ke...Berpekdah sikit..."
(uppsss!!! ni bukan cikgu yang marah cik rem...
tapi tengah bagi nasihat & semangat kat kelas kitorang)

5- Good luck untuk imtihan nihaie ni...
Aku doakan untuk kau & sahabat-sahabat seperjuangan kau yang kat sane supaya berjaya.
Berjaya yang macam mana??? Haa, ini yang kita nak tau...
Berjaya dengan cemerlang... Bukan setakat segulung ijazah, tapi bergulung-gulung amalan
juga perlu dibawa... Ingat pesan abang ko tu!
Beramal dengan ilmu... Supaya ilmu berkat, kita diterima ALLAH...

OK???

Hopefully.... Oh! Ya... Satu lagi doaku untukmu...

"Semoga kau berjaya berubah menjadi yang lebih baik, dan berjaya berubah kepada apa yang kau inginkan... Jangan sia-siakan masa di tanah anbiyak... Gunakan peluang yang diberi..."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.:: Followers ::.